Noniin, tuli tehtyä kakkuja pitkästä aikaa kun poika täytti tällä viikolla 2 vuotta. Tein Mikkihiiri-kakun päiväkotiin ja kotisynttäreiden teemana oli Pingu.

1239483.jpg

1239485.jpg

Maalasin Mikin ja Pluton marsipaanille Wiltonin väreillä. Kuvan löysin netistä allposters.com sivustolta. Esim hakusanalla Disney löytyy paljon kivoja kuvia. Muoville piirsin sitten kuvan ja painelin siitä marsipaaniin. Aika huonosti jäi painetut rajat näkyviin että mallikuvaa sai tarkastella vähän väliä ettei mene väärin. Kakku oli halk n. 30 cm ja sisällä alunperin Marien sivuilta löydetty vadelma-valkosuklaatäyte. Pursotukset Flora vispiä, johon laitoin sekaan vähän vaniljakreemijauhetta. Varsinkin Flora vispin vaahto jää usein löysäksi niin vaniljakreemijauheella siitä saa sopivan jämäkkää, että on hyvä pursottaa.

 

Tässä alla on sitten Pingu.. tai ainakin se haluaisi kovasti näyttää Pingulta :D

1239487.jpg

1239489.jpg

Pingun päästä tulikin aika iso kakku :) tein kaksi eri pohjaa, seitsemän ja neljän munan.. neljän munan kakun kasasin ylösalaisin kulhoon ja käänsin sitten 7 munan kakun päälle, joka oli sekin siis jo täytetty, ja leikkasin veitsellä sopivan muotoiseksi. Täytteeksi tein samaa kuin Mummoankka-kakussa mutta kaksinkertaisen annoksen. Eli appelsiinitäyte ja suklaaganache. Pursotuksen tein voikreemillä ja jälki ei ole ihan sitä parasta kun jouduin vähän epämääräisesti ja niukasti pursottamaan, sillä huomasin että musta väri oli aivan lopussa ja jos kreemi loppuu kesken niin joudun jatkamaan jollain muulla värillä :D Ei kiva. Noh.. säästeliään tyylin ansiosta musta kreemi riitti juuri ja juuri koko kakulle. Nokan muotoilin kakkupohjasta ja täytteestä.

Silmät jäi vähän oudoiksi eikä pään muoto muutenkaan ole ihan Pingumainen.. En siis ilmeisesti saanut ihan näköistä tästä sillä äitini luuli kakun esittävän Haisulia :D (?) Heh.. mutta ei ollut silmälasit päässä juuri silloin, jospa se johtuikin siitä :D

 

Tein vielä voileipäkakun kahdesta suorakaiteen muotoisesta vuokaleivästä. Täyte oli uusi kokeilu ja tuli hieman suolainen ainakin mun makuun joten en laita sitä tähän. Vispikerma olisi varmaan pehmentänyt makua. Kyllä sitä silti syömään pystyi.

Päällä on kinkkua, appenzeller juustoa, viinirypäleitä ja herneenversoja. Kuorrutin rasvattoman majoneesin ja koskenlaskijan sekoituksella.. tällä kertaa jäi vähän klönttiseksi tuo kuorrute kun ei juusto meinannut sekoittua majoneesiin mutta se on onneksi lähinnä esteettinen asia :)

1239493.jpg