Tämä kakku oli jälleen kokeilu tuosta suklaaohjeita sisältävästä kirjastani.

544316.jpg

Tässä helppotekoisen kakun ohje.

Pohja:

  • 2 munaa
  • 50 g hienoa sokeria
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g valkosuklaata sulatettuna

Tryffelipäällyste:

  • 3 dl kuohukermaa (itse käytin flora vispiä)
  • 350 g valkosuklaata palasina
  • 250 g rahkaa
  • 3 liivatetta+tilkka vettä

Koristeluun tummaa, maito- tai valkosuklaarullia, kaakaojauhetta hunnutukseen.

Voitele irtopohjainen vuoka (halk. 20 cm) ja peitä pohja leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja lisää sulatettu suklaa, sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa 20-25 min. Anna jäähtyä hieman ja irroita vuoasta ja anna jäähtyä täysin. Laita sitten pohja takaisin puhtaaseen vuokaan.

Tryffelipäällyste: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma kattilassa jatkuvasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaat joukkoon, sekoita kunnes sulaa. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana suklaaseokseen, kokoajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita sitten rahka joukkoon. Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.

Suklaarullat koristeluun: Levitä sula suklaa esim. muoviselle leikkuulaudalle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Kun jähmettynyt tarpeeksi vuole veitsellä rullia suklaasta.