Tällaisen kakun tein nimipäiväksi mieheni isälle joka entisöi ja verhoilee huonekaluja.

647356.jpg

Tähän tein viiden munan pohjan josta leikkasin sopivia paloja. Selkänojassa olisi voinut olla enemmän korkeutta mutta matalana pysyi ainakin varmasti pystyssä :) Valkoiset tyynynkoristeet yrittävät esittää virkattua pitsiä ;) Sain tuon idean kun tein taannoin minikukkia ja jäljelle jäänyt marsipaani muistutti mielestäni käsin virkattua pitsiä, heh. Tuollaisen voisi tehdä esim. kaitaliinankin jos tekee vaikkapa "pöytäkakun" :) Joo.. takaisin asiaan.. eli valkoiset on MMF:ää ja muut marsipaania. Sisällä on Marien sivuilta löytämäni mansikkahillon, rahkan ja mintun makuinen täyte. Määriä muutin hieman.

  • 3 dl Flora vispiä
  • 300 g maitorahkaa
  • 300 g mansikkahilloa
  • n. 1 dl Marianne crushia

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka, mansikkahillo sekä mariannemurska.

Tässä muutama kuva kokoamisesta. Kuvat on huonolaatuisia kun kuvasin jälleen huonossa valossa ja ilman salamaa.

647419.jpg

Leikkasin pohjista kaksi suorakaiteen muotoista palaa ja väliin täytettä. Kostutin maidolla.

 

647424.jpg

Leikkasin vielä pari ohuehkoa palasta istuinosan päällimmäiseksi, eli täytettä tuli kahteen väliin. Selkänojakin on tässä jo paikallaan. Se koostui kahdesta puolimpyrän mallisesta palasta joista toinen oli pienempi ja tuli tuon istuinosan päälle. Näiden väliin laitoin myös täytettä.

 

647427.jpg

Tässä on selkänojan muotoa vähän viimeistelty täytteellä ja käsinojat paikoillaan, joissa kumpaisessakin yksi täyteväli. Ennen marsipaanin laittoa kuorrutin kakun vielä ohuelti tuolla täytteellä. Mietin kuorrutanko kermalla mutta päädyin täytteeseen kun sitä vielä oli ja ei rakeet kyllä onneksi erottuneet marsipaanin alta. Marsipaanin laitoin päälle niin että leikkasin aina sopivia paloja sohvaan, en siis yhtenä levynä.. muuten olisin saanut aikaiseksi vain yhden ison kurttuläjän :) Saumat peitin sitten tuolla vaaleanpunaisella "punoksella".