504227.jpg504213.jpg

Tällainen tuli pääsiäiskakusta joka matkasi mukanamme mieheni vanhempien luo. HUH, mitä sotkemista tuon suklaan kanssa. Pritsaus epäonnistui täydellisesti viimeistään tuon "hauskaa"-sanan jälkeen kun pussi repesi niin että tuli iso reikä ja suklaata alkoi valua valtoimenaan (selityksiä, selityksiä:) Siitä tuo sotku sitten ja jouduin kehittelemään pajunoksan peittämään hieman pahimpia. Noh, koripunospursotukseen olen melko tyytyväinen, kokeilin ensimmäistä kertaa. Reunapursotus meni sitten harakoille :) Käytin myös marsipaania ensimmäistä kertaa. Oli helpompi kaulittava kuin kuvittelin. Kanat ja muna myös marsipaania.

Kakussa neljän munan pohja. Täytteen löysin Marien blogista mutta puolitin määrät kun pienempi kakku.

Täytteeseen siis:

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2½ dl Flora vispiä + 2 rkl sokeria
  • 4 liivatetta ja tilkka kiehuvaa vettä
  • 200 g vadelmia
  • (1-2 tl sitruunamehua) Itseltäni unohtui lisätä :)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti hetken kerrallaan. Yhdistä suklaa ja tuorejuusto, lisää kermavaahto. Laita pohjat valmiiksi täyttöä varten. Sulata liivatteet pienessä (2-3rkl) tilkassa kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hieman ja lisää tuorejuustovaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää jäiset vadelmat ja sitruunamehu. Lado täyte pohjille melko vikkelästi, sillä jäiset marjat saavat täytteen hyytymään nopeasti.

Sivuilla siis Flora vispiä jota jäykistetty hieman maitorahkalla ja makeutettu tietysti sokerilla, tarkkoja määriä en katsonut. Päällä sitä keltaista marsipaania, jonka väriä "laimensin" hieman sekoittamalla valkoista marsipaania siihen. Epäonnistuneet pritsaukset tehty Fazerin Minut Block tummalla.