Tämä oli taas näitä kokeiluluontoisia kakkuja niin täytteen kuin ulkonäönkin osalta. Eipä ole mikään maailman hienoin teos, mutta halusin tehdä jonkinlaisen pellekakun koska mulla noi pellet oli enkä ollut niitä vielä käyttänyt kertaakaan. Ajattelin että kakku ei sen kummemmin esitä mitään mutta oikeastaan nyt valmiina mulla tulee mieleen tosta sirkusteltta :) (Ja saattaapa se hieman ufoakin muistuttaa:) hehe.

572695.jpg

Voikreemillä olisi varmaan tullut paljon siistimmät pursotukset varsinkin tuohon "kupoliin" mutta olin laiska ja tein helpommin eli Flora vispillä. Kuten sanottu, ei mikään kaunokainen tämä kakku. Suorastaan kaamea ulkonäöltään :) Värityskin olisi voinut olla kivempi mutta edelleen hyvin suppea värivalikoima käytössä, tällä viikolla siihen on tulossa parannus :)

Kakussa viiden munan pohja jonka leikkasin neljään osaan. Tein yhdestä pohjasta tuon kupolin. Leikkasin sitä hieman pienemmäksi ja laitoin kelmutettuun pieneen vuokaan, täytin täytteellä ja annoin hyytyä, sitten kumosin kakun päälle.

Täytteeksi tein sitruunaisen marjamoussen.

Vadelma-sitruunamousse:

  • 4 dl Flora vispiä + sokeria
  • 200 g sitruunarahkaa (valmiiksi maustettu)
  • 115 g (½ pkt) vadelmamarmeladia
  • 6 liivatetta + kiehuvaa vettä
  • 200 g pakkasvadelmia

Valmistus seuraa vanhaa kaavaa...

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja vadelmamarmeladi. Sulata liivatteet ja lisää ohuena nauhana joukkoon kokoajan sekoittaen. Lisää vielä jäiset vadelmat. Täyte hyytyy nopeasti joten se kannattaa levittää ripeästi kakkupohjille.