Tein elämäni ensimmäisen mmf-taikinan ja mielestäni onnistui ihan hyvin vaikka alussa taikinan vaivaaminen olikin tietysti tahmeuden takia melko takkuinen tie :) Kasviöljy helpotti vaivaamista hieman. Yleiskone olisi tässä ollut suuuuri apu.

622498.jpg

Tein tämän mmf:n Ullan blogista lötämäni ohjeen mukaan. Näissähän on ollut määrissä paljonkin eroja eri ohjeissa...  Eli käytin tähän mötikkään n. 400 g Haribon valkoisia vaahtokarkkeja ja n. 500 g tomusokeria.

Kun alustaa tätä taikinaa täytyy kiinnittää huomiota tomusokerin määrään. Sitä pitää olla tarpeeksi jotta ei tartu kiinni joka paikkaan mutta taas ei liian paljon ettei taikinasta tule liian sitkeää jolloin kauliminen ei enää onnistu. Mulla tämä kauliintui aika hyvin kun pehmensin taikinaa ensin mikrossa pienellä teholla (öljytty vuoka) Huoneenlämpöisenä ei kauliintunut hyvin.

Ohje:

400 g vaahtokarkkeja + 2 rkl vettä

3 rkl kasviöljyä

500 g tomusokeria

Sihtaa 300-400 g tomusokeria kulhoon ja tee keskelle kolo. Sulata vaahtokarkit mikrossa öljytyssä kulhossa aina 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välissä. Kun karkit on sulaneet kaada ne tomusokerikulhoon ja sekoita (hyvin tahmeaa ainetta! Jos vaivaat lähes alusta asti kädellä, muista pitää toinen puhtaana, muuten on joka paikka sotkussa:) Sihtaa loput tomusokerit joukkoon ja alusta kunnes taikina on sopivan tuntuista. Pieni tilkka öljyä siis avittaa alustamisessa. Kääri taikina tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Säilyy hyvänä parisen viikkoa.