Naapurin rouva tilasi minulta siis syntymäpäiväkseen kaksi kakkua. Sain toteutukseen vapaat kädet ja tein näihin MMF-kuorrutteen, marsipaanikoristeita sekä tuollaisen cornelli lace kuvion.

912001.jpg

912002.jpg

Tässä yllä kakuista pienempi, 24 cm halk. johon tein 4 munan suklaapohjan. Väliin laitoin samaa hedelmä-vanilja"moussea" kuin mitä oli Lilli-kakussa. Cornelli lace on tehty suklaa ganachella. Ruusut jäi melkoisen kiiltäviksi kun värjäsin marsipaanin valkoisesta punaiseksi ja jouduin siis laittamaan väriä paljon, eli marsipaani jäi aika löysäksi.

Ja tässä alla isompi kakku jonka tilaaja vei työpaikalleen. Ammatin voi melkeestä päätelläkin, eli parturi-kampaaja kyseessä :) Tässä on seitsemän munan "tavallinen" pohja. Välissä Marien mahtavaa vadelma-valkosuklaatäytettä. Sitä olen käyttänyt kakuissani useasti, sillä sitä ei tarvitse hyydytellä erikseen (yön yli tms) ja sillä saa muhkeat täytekerrokset.

912004.jpg

912005.jpg

Alunperin piti tehdä tuolla ganachella vähän toisenlainen ja tavanomaisempi pursotus mutta en jaksanut odottaa ganachen jähmettymistä jääkaapissa (no, kukapa nyt jääkaapissa haluaisi olla, hehe) niin päätin että teen sitten tuollaisen koristelun. Työkaluina tässä oli pyöreä tylla 2mm aukolla, kertakäyttöinen pursotuspussi sekä pieni liitin.

Tämä ei ollut laisinkaan vaikeaa, kannattaa kokeilla jos miellyttää silmää.

Suklaa ganache:

  • 1 dl kermaa
  • 200 g suklaata (käytin itse Fazerin Talous suklaata)

Kuumenna kerma kiehuvaksi, älä keitä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit jähmettää seoksen jääkaapissa pursotuskuntoon :)

Psst.. Lisäsin nyt saksiin sen pienen sormituen, en tiedä onko noi nyt sitten vasemmalle kädelle vai miten päin.. hehe x) Mene ja tiedä näistä mun söherryksistä.