Ostin jo noin vuosi sitten ihanan pienen suklaaruokaohjeita täynnä olevan kirjan. Kirja oli kiva löytö, hintaa oli muistaakseni alle viisi euroa, sivuja kuitenkin yli 250. Jotenkin se jäi hyllyn perälle vain pölyttymään kunnes muistin sen yhtenä päivänä.

Tämä kakku on nyt sitten ensimmäinen kokeilu tuosta kirjasta.

 

524428.jpg

524433.jpg

Tulipas tumman näköisiä kuvia. Ei kyllä luonnossa ole ihan noin "musta" :)

Muunsin kirjan ohjetta sen verran että tein kuorrutetta/täytettä viidenneksen enemmän kun tuntui ohjeessa niin pieneltä määrältä. Ajattelin että tällaisen ensikertalaisen on helpompi levittää (kuorrute) jos olisi vähän enemmän levitettävää. Ja jos teen tätä vielä toistekin niin käytän tumman suklaan sijasta/sen ohella maitosuklaata. Tulee varmaan nätimpi ja paremman makuinen.

Tässäpä siis alkuperäinen ohje:

  • 7 munaa
  • 200 g hienoa sokeria
  • 150 g jauhoja
  • 50 g kaakaojauhetta
  • 50 g sulatettua voita

     Täyte:

  • 125 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g tomusokeria

     Koristeluun:

  • 75 g paahdettuja ja hieman murskattuja mantelilastuja
  • suklaalastuja/-raastetta

Voitele syvä suorakaiteen muotoinen vuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe ja jauhot keskenään ja siivilöi puolet sokerivaahdon joukkoon. Lisää sula voi ja loput jauhoseoksesta varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 30-40 min vuoasta riippuen (itselläni meni n. 40 min. ennen kuin kypsää) Anna jäähtyä 5 min. Ota vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään.

Paahda mantelit kuumassa paistinpannussa jatkuvasti sekoittaen ja murskaa niitä hieman samalla (varo mantelien palamista!) Jätä mantelit lautaselle odottamaan koristelua.

Täyte: Sulata voi ja suklaa yhteen, nosta kattila liedeltä ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Vatkaa jäähtynyt seos niin sakeaksi, että sen voi levittää kakulle.

Leikkaa kakku pitkittäin kahtia ja puolikkaat kolmeen kerrokseen (Itse leikkasin kakun vain neljään kerrokseen). Kokoa pohjat levittäen kolme neljäsosaa suklaakreemistä. Peitä kakku lopulla kreemillä. Muotoile haarukalla koristekuvioita kakun pintaan ja painele mantelilastut kakun kylkiin. Koristele suklaalastuilla/-raasteella.