Maalasin jälleen marsipaanille ja jälleen lastenkirjaa käytin mallina. Tämä kuva on kirjasta Mummoankan pikku apurit ja tehty sillä samalla tavalla kuin pari aikaisempaakin maalausta, eli ensin kestävän pakastepussin päälle piirretty ja siitä esim. neulan tylpällä päällä muovin läpi kuva pääpiirteittäin painettu marsipaaniin. Ihan kokeilukakkuna tämän tein kun piti etukäteen testata paria täytettä.

940266.jpg

940271.jpg

Tämä kakku on kooltaan n. 22 cm halk. Kolmen munan pohjalla. Pursotuksissa on tavallista vispikermaa ja täytteissä appelsiinin ja suklaan maut.

Appelsiininmakuinen täyte:

  • 2,5 dl Flora vispiä
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • (appelsiinimarmeladia, maun mukaan)
  • 5 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä

Vaahdota vispi. Sulata suklaa mikrossa ja lisää tuorejuusto sen sekaan. Sekoita suklaatuorejuustoseos (ja marmeladi) Flora vispin joukkoon. Sekoita mukaan sulatetut liivatteet ohuena nauhana.

Suklaa ganache:

  • 350 g Fazerin sinistä suklaata
  • 2 dl vispikermaa

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, siirrä levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa sähkövatkaimella levitettävään/pursotettavaan kuntoon.

Kasaa kakku vuokaan, anna hyytyä ainakin muutama tunti.

 

Tässä alla vielä maalaus ennen kakulle laittoa.

940293.jpg

941790.jpg